mysterious mist


måndag morgon

exclamation point

Jag borde ju vara överlägset sämst på att blogga. I alla fall mest oregelbunden. 


Praktik på Expert Zoo äntligen slut! Nu ser jag bara fram emot Sälen på söndag. det kommer bli grrrymt! Kommer nog bara sakna halvt ihjäl mig efter min pojke, men det ska nog gå. Underbaringen ligger förresten och sover så sött <3 Någon som är förvånad?

 

Jag ska nog spela lite TM och sen gå och lägga mig och pussa på honom tills han grymtar surt och vänder sig om. Då kan jag spela lite mer TM. ;)
puss på er!


Nytt

Ligger här i sängen i mitt nya rum och väntar på att mamma ska komma hem. Jag vill duscha men vet inte vart handdukarna är. Vi flyttade igår. Så allt är lite rörigt. Jag saknar vår gamla lägenhet litegrann. Men den här är mysig. Och den är större fast den är mindre. Kul! En tvåa, fast några fler kvadratmeter. Mina tepeter är rosa och blommiga.

 

Älskling är på LAN hos Stoffe. Jag åkte från honom vid typ 14. Jag saknar honom redan. Är det normalt? Jag ska gå dit imorgon och hälsa på. Om inte benen för mig ditåt redan ikväll. Vi får se. 

 

Nu kom mamma hem.
ciao!


vi åkte långt boooort

Sjukdag.
Men som tur är kan jag jobba med alla lektioner utom POF:en hemma. Skitbra! Faktum är
att engelska börjar precis nu i skrivande stund, 8.40, så därför ska jag ta och skriva klart
min bokrecension nu. 


i got the whole world by my feet

Jag känner mig upprymd!

 

Idag insåg jag hur lite jag faktistk vet om hundar. I princip så kan jag ju ingenting om hundträning. Och det är väl klart, vart skulle jag ha lärt mig det egentligen?! Detta är en isikt som, tillskillnad från vad många nog tror, gör mig helt studsande glad och förväntansfull. Fattar ni vilken värld som ligger framför mig eller? Fattar ni allt jag kommer lära mig under de 2,5 åren jag har kvar här? Fattar nu hur underbart spännande det är?

 

 

Nu ska jag gräva ner mig i sängen med Ben&Jerrys och Grey's. 
Lovely!


i will be the angel on your shoulder

Min hund är tokig!


Faktum är att han är helt skvatt galen. Men åh så underbar! Vi har tränat lite idag på vårat Egna Moment 1, som är att Elvis ska kunna stänga en dörr, genom att stå på bakbenen och pressa med framtassarna mot den. Och det går bra. På bara en halvtimme gick vi från grunden med tasstarget till att jag kunde stå 1 meter från dörren och säga "stäng dörren" varpå han gjorde det.

I grunderna av ett moment går det alltid bra. Det är när jag vill ha finslip och korrekthet som han blir lite vimsig, min pojke. Han vill ju så gärna vara till lags, men är man då en tokig liten sheltie kan den starka viljan göra att allt bara blir mer fel än rätt. När matte säger något och man inte riktigt har tid att lyssna löses det genom att göra alla trick man kan på samma gång, eller det man kände för i stunden. "Vadå, jag fick ju klick för det förut?!!" 


Elvis främsta problem är att han inte lyssnar. Att han inte kan kommandona, det går jag inte på, för det vet jag att han gör. Han behöver bara lära sig att ta sig samman och lyssna på mig, bearbeta det jag sagt i någon sekund, för att sedan utföra det jag ber om, istället för att bara chansa. lär det bli finfint! 
Men han är ju bara unghund än så länge, så han får väl stolla sig lite, i lagom mängd. Men ibland får faktiskt matte säga åt honom att skärpa sig. Jag vet ju att han kan när han bara samlar sig lite. dance the blues

Nu var det dags. Nu kände jag att jag var tvungen att visa mina skor för världen.
världens finaste skor!
Jag älskar dom. kärlek vid första ögonkastet lixxom! Ge mig vår så att jag kan
trippa runt i dom för jämnan! 


vela vela vela

idag orkar jag inte. jag orkar ingenting. jag orkar inte tänka. jag orkar inte vara här. jag vill hem! jag vet inte om jag valde rätt. jag vet inte. jag börjar tvivla. tvivla som fan. men jag vill inte. jag vill gå här, jag lär mig så mycket nytt om hundar och jag har kul, jag har det. just nu känns allt bara så FEL. varför kan jag inte bara uppskatta det jag har, och det jag gör? jag har världens goaste hund, jag går på en underbar skola, med personal som verkligen bryr sig om oss elever och som gör mycket för att skapa en trevlig skolmiljö och bra frtidsaktiviteter. jag går i en klass som är helt underbar. jag gör någonting nytt. jag vidgar mina vyer. so what om utbildningen är lite begränsad. vad gör det egentligen? det viktigaste är väl att göra något som man tycker är kul, och som man vill. utbildning är inte allt! eller? det är DÄR som mitt största tvivel ligger, och jag vill gärna ha andras åsikter om det. 

Så: HJÄLP MIG NU, ni som läser!

 

situationen är den att jag tvivlar på min utbildnings räckvidd. jag tänker att jag inte kan utbilda mig till vad jag vill på högskolan eller liknande för att jag går det här spåret. Men å andra sidan så gör jag något jag verkligen älskar. jag älskar att träna hund och jag trivs så sjukt bra här, med allt! men vad tycker ni, hur viktigt är egentligen utbildning? är det viktigare att jag utbildar mig mot något som jag inte fullhjärtat älskar, bara för att säkra min framtid, eller är det bättre att jag gör något jag älskar och sedan vidareutbildar mig på högskola, för det kan jag ju fortfarande göra. Varför gå NV eller liknande när jag inte vill jobba med något ens i närheten av det? Det jag skulle kunna gått som är mer yrkesförberedande är media. men jag tror att en bra fotograf inte kan utbildas, jag tror att det ska finnas i en naturligt. och jag kan ju fortfarande läsa de mediaämnen jag missat nu på högskola sen, right? men som sagt, vad tycker ni, är utbildning verkligen det viktigaste?


just wanna go home, oh i miss you

Idag tänkte jag vara lite lagomt ambitiös och plugga till mitt Nk/Bi-prov som jag har imorgon. För omväxlings skull tänkte jag varva det med matlagning och gymmet. Nån liten promenad lär jag väl klämma in däremellan också. Fast faktiskt så var jag nyss ute en långsväng med honom, så han klarar sig ett tag till.

Nej, över till pluggandet nudå. Synd bara att det inte kan vara som förr, det var så mycket roligare då. ;D


Utmaning

Då gör jag väl den här utmaningen med sjätte bilden i sjätte mappen. Just den här bilden låg i mappen "Idag", som jag gjorde dagen bilderna togs, för jag orkade inte sortera in dom på rätt ställe, och mappen är kvar än, trots att bilden togs i januari förra året. jaja, så kan det gå.

 

Det ni ser är iaf Ticken som tuggar på en pinne. Så kul var det.
Over and out!


Friluftsdag


Vilket innebar halvmilen lång tipspromenad och massor av fiiiika!
Mysig dag med trevliga människor och busiga hundar.

 

(majken, elvis & pajjazz på bild btw)


älskardej

här sitter jag och försöker göra allt annat än att tänka på honom.
känns som att jag hittat bästa grejen här!
;P

pargrej-utmaning från jamilla

 

Vad heter ni? Julia och Alexander

Hur träffades ni? Våga vägar möttes en sommarnatt utanför jet i fagersta.  Han kastade en amerikansk fotboll tvärs över riksan och jag hade en hund i en ryggsäck. Vi hamnade på samma lan, nytte nummer och på den vägen är det :D
Är ni förlovade? nepp
Bor ni ihop? Nej :(
Har ni barn? Aldrig! vi har Pelvis, det räcker!
Har båda körkort? Han har, jag är liten! ^^
Kommer du ihåg er första kyss?  Glasklart! <3
Vem sa "jag älskar dig" först? Han <3
Vem är äldst? han är 2 år äldre, 2 år och typ 1 månad.
Vilka stjärntecken har ni? vädur och fisk
Vem fyller år först på året? Han 20 mars, jag 13 april
Vem är längst? men det måste väl ändå vara jag? (A)
Vem sjunger bäst? Han, fast han inte vill erkänna det.
Håller ni varandra i handen på stan? Ja!
Kände ni varandra innan ni blev ihop? Nej
Blev du kär vid första ögonkastet? nejmen andra, defenitivt!
Har ni någon speciell låt? Vi har nog ganska många, som iaf. jag förknippar med oss.
Har ni några frikort? det har vi faktiskt inte pratat om :P
Har ni varit utomlands tillsammans? Nej, men vi satsar på Naxos i sommar! 
Vilket är ert bästa minne? Skulle nog säga Winnerbäck i Säterdalen, om man måste välja. Underbar kväll!
Vad gör ni en vanlig vardagskväll? Pussas, eller handlar mat 10 minuter innan affären stänger, hihi <3
Bodde ni långt ifrån varandra när ni träffades första gången? Nej, men vi visste båda hela tiden att det skulle bli 20 mil efter sommaren..
Blir du lätt svartsjuk? Nej, jag litar på honom.
Brukar ni bråka? nej, aldrig!
Ringer eller sms:ar ni mest? Smsar på dagarna, Skype på kvällarna.
Vilken är hans finaste kroppsdel? Hela han är finast i världen! <3
Brukar någon av er prata i sömnen?Det har jag då aldrig märkt. :)

 


ingenting i den här världen var väl någonsin lätt

det funkar inte.
det funkar i alla fall inte bra.
att vara flera mil ifrån den person som man älskar mest
i hela världen. Och som älskar mig mest i hela
världen.
det funkar inte.
Det gör ont. fruktansvärt ont. och det finns inget
som någon kan säga för att få det att sluta göra ont.
det är inte enkelt, och det är inte så det borde vara.
men vi har varandra och det är allt som egentligen räknas!
men det är hos dig som jag är stark.
hos dig är jag underbar!
men jag håller ut. 
för jag vet att vi har hela livet framför oss, och det onda varar bara i 2,5 år till.
men trots det så gör det ont. 
för det gör det när jag inte har dig nära.
jag älskar dig! <3
Tack till Amanda, Sofie, Elias & Tina, ni är söta, flickor!

I've now got myself a praktikplats

Jajjamen! Praktik för v.9 är fixad! Och den ska avverkas här. Kankse inte världens top-notch praktiskplats, men jag vill ju vara på en djuraffär och nu behöver jag ju bara vara där en vecka, så det blir lagom för att se hur det är. Plus att dom har ett trim också ;D

 

Plus att Ludvika inte är såå fasligt långt bort! :)


RSS 2.0