shine on

Det är förskräckligt vad min finfina blogg är inaktiv. Det är ju lite synd. Men jag försöker ju inbilla mig att vi ska bli klara med hemsidan om jag slutar blogga här eftersom jag ju tror att jag har ett sånt stort behov av att blogga att vi då skulle göra klart hemsidan och skapa en ny blogg där så att jag fick blogga. Meeeeen..... så blev det ju inte. :P

 

Kan ju meddela att min hund är bäst! Pinne i Örebro förra helgen, och pinne hemma idag. Bästbästbäst!

 

 


Världens vackraste Panizzi

 

 

 

 

 

Stundtals sällskapad av världens vackraste Emma.
<3


Sommar i mitt hjärta


Den vackra, korthåriga collien heter Panizzi,
och den andra galningen borde ni känna igen vid det här laget.
Vi älskar sommaren!


I've had the time of my life

Jag kan inte fatta att det snart gått ett år.

Nu är det knappt tre veckor kvar till sommarlovet och jag har alltså varit en del av HSPG1 i nästan ett helt läsår. Och jag måste säga att det varit mitt bästa år någonsin. I och med flytten hemifrån har det dock även tillfört många väldigt jobbiga stunder, men det har defenitivt varit värt det. Jag ångrar inte en sekund att jag sökte hit, att jag kom in och att jag flyttade. Det har gett mig så otroligt mycket och jag har utvecklats så som människa.

 

Jag har haft så otroligt kul det här året. Så mycket skratt. Och även fast vi många stunder hatar varandra så är vi ändå världens bästa klass. Och vi skulle inte vara HSPG1 utan någon av er! Vi är alla en egen liten pusselbit i det stora pussel som utgör vår sjuka klass. Och jag älskar er!

 

Utan Fif hade jag inte haft ett diplom på väggen till Julia Pettersson & Elvis för 3 placeringen på Skolmästerskapen i Lydnad. Jag hade inte ens haft Elvis, min mest värdefullaste ägodel och bästa vän. Och jag hade defenitivt inte utvecklat den passionen för lydnad jag har nu. Jag är faktiskt mer inställd och pepp på att någon gång få äran att titulera Elvis SLCH än att få titulera honom SAgCH. Visst vore det roligast med båda, men skulle jag någon gång behöva välja så skulle jag nog välja lydnaden. Visst låter det sjukt? Agility s har ju varit min dröm sen jag visste vad det var... Men saker förändras och jag önskar inte att en enda sak i mitt liv hade blivit annorlunda, för då kanske det inte hade lett fram till vart jag är idag. Lyckligare än någonsin!


För dig

Jag typ dör lite utan Alex.
Alltså, inte sådär dör-dör då man slutar andas och dumpas i ett hål i marken för att ruttna.
Men nog dör jag lite allt. Nu är det 6 dagar kvar.
Baby, how will i survive?

Skolmästerskapet

Jag älskar min hund. Min fina, fina, fina hund. 
Min starkast lysande stjärna!

Min bästa vän och eviga följeslagare.
Jag älskar honom så fruktansvärt mycket.
Min duktiga, duktiga lilla luddhjärna! <3

Julia & Elvis, 3:a i skolmästerskapen i lydnad.
Jag är så jävla glad!


In a world of blond bimbos, how will i survive?

Jag känner att jag skulle vilja göra något av den här bloggen, göra den lite mer intressant. Jag känner att viljan finns där, kanske till och med potentialen, men orken och inspirationen, den är noll. Jag skulle vara glad bara läsarantalet ökade till några hundra, så jag känner att i alla fall någon finner intresse i det jag skriver. 

 

För dom som inte vet det har jag ju nu kommit på vad jag "vill bli när jag blir stor". Helt plötsligt en morgon vaknade jag upp helt klar i huvudet. Jag ska bli journalist, eller närmare bestämt krönikör. Något luddigare kunde jag nog dra mig till minnes att jag drömt något om det innan jag vaknade. Slutsatsen av det blir alltså att jag baserar min framtid på en dröm. Bra Julia, bra där! (jag kan ju alltid säga att det var ödet... låter inte det lite bättre?)

Men jag har faktiskt alltid varit intresserad av krönikor och författarnas sätt att skriva. En krönika fångar en på ett helt annat sätt än vad en vanlig artikel gör. Jag blir så imponerad av förmågan att kunna skriva en text om någon helt vardagligt och ändå få det intressantare än den 7 sidor långa mordhärvan. Fast man själv bara har max en halv sida att uttrycka sig på.
Det är makt. Ord är makt! Jag vill ha det. Jag vill ha den förmågan att påverka människor. Jag vill, med mina ord kunna ändra åsikten hos en männikska, jag vill få henne att stanna upp och tänka till. 

 

Och en bra början kan vara att få fart på den här bloggen. För just nu har jag knappt hittat en enda blogg som skriver om intressanta saker, eller gör det på ett intressant sätt. Och topp 5-listan på blogg.se är värst! För det första: STOR bokstav i början på en mening, punkt i slutet (inte komma). Och för att inte tala om grammatiken. Det är inte kul att läsa. Jag kan verkligen, överhuvudtaget inte förstå hur bloggar som Kissie eller Paulina kan vara så fruktansvärt populära. Vad av det dom skriver är intressant egentligen? För att lyckas i bloggvärlden ska man antingen vara en blond bimbo, 15 år och gravid ellerha sjukt mycket pengar och skriva om hur man slösar dom. Jag förstår inte varför 10000-tals människor sitter och läser deras skit varje dag. Min absoluta favoritblogg drivs av Elin Kero och den hittar du här. Jag låter bloggen tala för sig själv, men här snackar vi i alla fall kvalitet.

 

Nu har jag ingen aning om varför jag har skrivit allt det här, det bara blev så. Men det är ju trevligt om någon orkar läsa.

 

 

 

 

 

 

 


...

Ibland blir jag så mörkrädd när jag ser hur mycket okunnigt folk det finns där ute. Människor som inte borde ha hundar. Människor som tror sig "veta" saker som jag undrar var de fått ifrån. 

Jag är så olidligt trött på alla bloggbrudar med sina små mes-chihuahuor som understryker sin goda hundkunskap genom att då och då i ett inlägg skriva "Att skaffa hund är inget man gör för nöjes skull, det krävs otroligt mycket tid, tålamod och uppoffring." Men snälla! Så jävla jobbigt är det inte att ha hund. Någon jämförde det även med att skaffa barn, vilket jag inte personligen kan jämföra med, men jag kan då rakt inte tänka mig att det är samma sak.

 

Jag säger inte att jag vet allt om hundar, det gör jag inte. Men jag tror att jag vet bra mycket mer än vad dom gör och ibland blir jag bara så trött när dom försöker leka instruktörer och tro att dom kan allt bara för att dom har en hund. Och det som gör mig ännu mer skeptisk är det antalet kommentarer med faktiska frågor om att skaffa hund, till dom. Tror man verkligen att en blond liten chihuahua-ägare kan allt om hundar bara för att hon skriver det i din blogg? 

 

 


Nyshoppad!

Idag är jag förkyld.

Men jag har varit i Karlstad med bästa tjejerna Emma & Tina så därför är jag glad ändå. Fick med mig hem en hel bunt trosor, en klänning till skolavslutningen, ett linne och ett par skor. Måste vara mitt femtioelfte par nu. I love shoes!

 

Nu ska jag pallra mig ner till ICA och inhandla lite godis och dricka och sen mysa ner mig framför någon film. Då och då under filmens gång tänker jag sluta mina ögon, lukta på min handled som jag sprayade full av älsklings parfym på kicks och tänka att han är precis, precis där... <3

 

puss på er!


RSS 2.0