you are my everything


hjärtat <3


Hej du, obetydliga människa! Hur är det?

Jag brukar aldrig köpa aftonbladet. Jag brukar aldrig läsa dom (vanligtvis) tråkiga krönikorna på första sidan.Idag gjorde jag båda dom sakerna. Och jag mår illa!

Jag citerar så förstår ni varför. Krönikans rubrik är "Våldtäkt som vapen i det gömda Kongo"

 

"Var tredje kvinna - en del inte äldre än tre, andra så gamla som sjuttiofem - har våldtagits. Våldet mot kvinnor är så brutalt att man slutat prata om våldtäkt. vaginal destruktion heter det.
Knivar, trästycken och gevärsskott i underlivet. Fullgångna foster plockas ut och lämnas att dö. Vävnaderna mellen vaginans väggar och urinblåsan går sönder. Det uppkommer ett hål där det inte ska finnas ett gål. Urin och avföring läcker okontrollerat ut. I sömnen. Medan hon går. Hon stinker fruktansvärt, blir lämnad ensam. Lyckas hon ta sig till sjukhus får hon sitta på pappskivor."

 

Jag känner mig snobbig och bortskämd när jag sitter här med mina p-stavar & trosskydd, i ett land där våldtäkt ses som det borde göras (som något fruktansvärt fel), omgiven av män som aldrig skulle kunna tänka sig att utföra såna handlignar mot mig, eller någon annan kvinna heller för den delen.
Jag känner mig så liten och obetydlig. Här sitter jag med alla saker, all trygghet, och egentligen har jag inte gjort mer än någon annan för att förtjäna det. Jag hade bara turen att bli född av rätt föräldrar, på rätt plats. Världen är så äckligt orättvis!


i feel a change in the wind

jag är inaktiv, och tråkig. en dålig bloggerska...

 

men jag och älskling har äntligen tagit det första ordentliga steget mot en riktig hemsida, så tills den är klar kommer nog bloggen att vara ganska inaktiv, och tråkig. Men håll ut, ni mina trognaste läsare, för snart sker förändringar, ordentliga förändringar! 

 

I will be back!

 

 

(föresten, om nån har ett förslag på ett fiffigt domännamn till mig, hojta till! givetvis inte upptaget då, men så puckade är nog inte ens ni ;D)


I'm having troubles finding a praktikplats

Jag har ju visserligen redan en, för en vecka. Men vi har ju två veckor. Jobbigt läge. Liiite (okej ganska mycket) bajs på att jag måste ha praktik samma vecka som alla andra har sportlov, eftersom jag åker till Hundfjället en av våra ordinarie praktikveckor. 

 

Lovet där gör ju att jag helst vill vara i Fagersta så att jag kan få så mycket lov jag kan (slippa timmar av pendeltid varje dag) Så jag ringde till våran lokala lilla djuraffär bara för att liksom, men hon satt och löste korsord så jag kunde inte komma dit (för lite att göra alltså). Jaha? Och vad gör jag nu då? För nånting annat hundrelaterat finns ju inte i Fagersta. Visserligen var det inte tvunget att ha med hund att göra, tekniskt sett går jag ju naturbruk så jag skulle kunna ringa till stallet, trots att jag redan varit där, bara för att. Och jag saknar ju faktiskt stallet. Men jag vet inte... Nån som har nåt tips?

 

 


:D

"Hej Julia
Du är välkommen på praktik på peakpoints vecka 11.
Hör av dej när det närmar sig för detaljer.
Med vänlig hälsning
Peter/Peakpoints"


jajajajajajajajajajajajajajajajajaaaaa! :D
Fy vad glad jag blev nu!
Sheisse vad kuuuuul!

Nu ska jag bara fixa nåt till första veckan också, men det skiter jag ärligt talat i vad det blir nu när jag ska vara där i en vecka. ;D  yeeeey!

Torsdag


åh , vad jag har känt mig nyttig den här veckan. Idag körde vi boxercise på idrotten och efter skolan åkte jag ut till stallet och red igen. Nu börjar jag få sån bra koll på det och allt som ska göras så på måndag åker jag ut själv, utan Ida. Fast hon kommer att vara där, på något stallmöte, om jag behöver nödhjälp ;)


Min lilla stallvovve <3

Härlig dag

Började med att vi halvvägs till skolan fick ett samtal från Susanne som sa att lektionerna från till svenskan 15.10 var inställda på grund av sjuka lärare. Yes!! tänkte vi och bestämde oss då för att gå en sväng med vovvarna. Sagt och gjort gav vi oss iväg i samlad trupp. Några vände efter 15 min, själv vände jag efter 30-40 min och några fortsatte ännu längre.
Efter lunchen vid 12 drog vi ner till stallet för lite träning och 15.10 började vår lektion

Efter skolan var det middag som gällde. Bränd falukorv och fastkokade stuvade makaroner stod på menyn (och den här gången var det faktiskt inte jag som stod för röran). Men trots lite problem med stuvningen blev det väldigt gott ändå. Vi får träna på det där, Johanna ;D

Efter lunchen blev det gymet och nu sitter jag här nyduschad och kan nästan inte skriva för armarna fick jobba stenhårt idag. Skönt!

Nu ska jag dra till Siri och käka tårta, Elita fyller ju år idag!
puss på er!


(avsaknaden av bilder beror på att min dator är på lagning och Alexs som jag lånar så länge har ingen inbyggd kortläsare, och gamla bilder vill jag inte ha, det är så tråkigt)

Men jag säger ju det!

Matdag idag.

Efter att ha fått nödåka till affären för att köpa lök, väntat i evigheter på spaghettin för att jag satte på fel platta och inte kunnat öppna konservbruken så lyckas man tillslut äntligen finna sig klar med middagen. När då Johanna kommer in i köket, rynkar på näsan och säger "Det luktar bränt", har man klara bevis på att man inte kan laga mat!


Nu ska jag till stallet, sen blir det vovveträning i ridhuset.
puss!

Twilight

äckelbajsromantiskskitfilm!

Jag ska verkligen sluta kolla på filmer som jag misstänker är ens det minsta romantiska. Det vrider sig i bröstet. Och så bra var den faktiskt inte. Som alla säger. Jag ska sluta lyssna på "alla".

deppdeppelideppdepp! Nu ska jag fan sova. Då försvinner allt. Underbart!


(kanske lite Grey's innan, så underbart! och det som händer med denny sätter ju min situation liiite i perspektiv om man säger så)

o_0

Busy dag. Jag är trött. Fasligt, rysligt, väldigt trött. Vill bara sova. Men nu har saknaden smygit sig på bakifrån sådär rejält igen så nu bävar jag inför att sova ensam. Jag vill inte sova ensam, det suger! Jag vill sova bredvid min älskling, känna hans värme, känna trygghet.
Saknad är den värsta känsla som finns..


Idag har jag ridit! Yeey! :D För första gången på 5 månader. Åh vad härligt det var! Hästen i fråga heter Rapidash (Rappe) och ägs av Ida i Hund2. Tanken är att jag ska börja hjälpa till med honom, i princip så ofta jag vill och har tid. kulkulkul! Precis vad jag behöver. Något som verkligen fyller mina tomma dagar. Jag kan inte ha tomma dagar. Jag freakar! Jag saknar så mycket att jag freakar.

På Fredag kommer älskling! :D (och han har med sig moppen min! ^^)
Fredag kom fort!


<3
I've seen your face a thousand times
Have all your stories memorized
I've kissed your lips a million ways
But I still love to have you around

You're the one I want and it's not just phase
You're the one I trust, our love is the real thing

I'm happiest when we spend time
(mwihii, för att bilden är sötast ^^)
Pirr i magen!

Ojojoj!  Nu händeré grejer här. Jag har just anmält Elvis till att starta i Officiell Agilityklass 1 & Hoppklass 1 den 31 maj hemma på kennelklubben. Och han är inte ens startklar! ;D Men det är ju 5 månader kvar och nu när jag är anmäld så har jag verkligen någonting som kickar mig i arslet och ser till att han blir startklar!

FAN VAD KUL! Det här, precis det här har jag ju drömt om i hela mitt liv. Att tävla agility och få en sheltie. Visserligen har jag ju båda delarna, men först till sommarn blir dom kombinerade! :D

Och vill ni veta en till kul sak. Jag ska även anmäla Elvis att starta i officiell Lydnadsklass 1 den 6 juni i Hallstahammar. Och där är han inte heller startklar! ;D

Snacka om att jag har grejer att jobba med i vår. Få min lilla underbara damp-sheltie startklar i agility och lydnad. Fan vad kul vi ska ha lillen! <3 :D

This will be the hardest part we may ever know

Igår var en bra kväll. Jag tog mig själv i kragen och spenderade hela kvällen hos Virre och Johanna istället för att sitta hemma vid datorn och deppa. Duktig mig! Virre fyllde ju år så stället var ju packat med folk. Precis vad jag behöver. Folk. För att hålla tankarna på annat håll.

Hade ett fint snack med Johanna och Virre också så nu känns det bättre. Som vanligt när jag känner mig såhär så blir jag ju så orolig. Har jag valt rätt? Vill jag verkligen gå här? Jag kanske ska hoppa av och flytta hem? Fast jag vet ju att jag älskar det här stället. Och jag vet att det inte är hemma jag saknar, det är Alex. Och vad jag vill ha är egentligen inte att bo hemma och gå skolan där, vad jag vill ha är ett evighetslångt lov.

Det kommer bli bättre. Jag är bara i en svacka just nu. Jag hatar svackor. Det känns så dumt att vara nere utan en egentlig anledning. Eller jag har ju en anledning. 20 mil mellan mig och den jag älskar mest i hela världen. Men egentligen borde jag bara vara glad att vi har varandra. Och det är jag. Jag är bara i en svacka, that's all!


Puss på er!

Det bästa av två världar..

Där har ni mitt liv.
Jag har min vovve, underbara kompisar i världens bästa klass, på en jättebra skola, i en mysig liten by i den ena världen.
Jag har underbara föräldrar, bästa kompisar och världens bästa pojkvän i den andra världen.

Jag borde vara tacksam. Jag har det bästa. Enligt mig i alla fall. Och det är underbart. Jag är så lycklig. Den enda lilla haken är att jag önskar att världarna var kombinerade. För saknaden, smärtan, tomheten som man känner utan en av världarna är inte rolig. Mest saknar jag ju den andra världen. Och mest i den saknar jag ju Alex...

Men det är värt det. Det är så fruktansvärt mycket värt det. För i grund och botten är jag lycklig. Lycklig över mina fina vänner, min utbildning, min älskade hund, min stöttande familj och min underbara pojkvän.

Tack alla ni som gör mitt liv till vad det är! (och då tackar jag inte dom 20 mil som skiljer mina världar)
Puss!I don't wanna miss a thing..

Dumma, dumma, dumma värld! Varför kan inte de två saker som gör mig lyckligast ligga på samma ställe? Jag älskar hemma, jag älskar här, men varför kan det inte vara kombinerat?
Fan!

Nu gör det ju så ont igen.. Jag SAKNAR dig kling <3 Fan vad jag älskar dig! Trots att det var 7 månader sen (exakt idag) vi träffades så älskar jag dig bara mer och mer och det gör så fruktansvärt ont att vara ifrån dig... :'(

Hoppas det blir bättre om några dar iaf..

Men palla rubrik hela j*vla tiden!!!

Jag börjar inse. Jag inser att jag snart ska åka hem. Tillbaka. Till Forshaga. Jag vill inte! villintevillintevillinte!
Jag vill ha lov för alltid. Spendera varje dag med älskling, vakna upp varje morgon bredvid honom. Fan
3 veckor är snart slut. DUMMA! Kan ingen uppfinna en teleportör åt mig? Snälla!!?

All I know is there's something new

2008, mitt händelserikaste och bästa år hittils, no doubt!


Konserter:
 • kent i Västerås, Örebro, Eskilstuna
 • håkan på grönan, fryshuset, e-tuna, liseberg, wow
 • winnerbäck i Säterdalen
 • markus i Säterdalen, Västerås
 • Miss Li i Säterdalen
 • lykke li, mando diao, sahara hotnights, niel young mfl på Way Out West i Gbg.


Nya Bekanstkaper:
 • träffade Håkan, 19 april i fryshuset. Obeskrivlig lycka!
 • 6 juni, en varm sommarkväll stötte jag ihop med min älskade pojkvän för första gången <3 du är det bästa som hänt mig, ling<3
 • En hel hop med tokiga flickor blev en del av mitt liv när jag i slutet på augusti flyttade till Forshaga för att börja på världens bästa skola i Världens Bästa Klass!

Resor:
 • En kall, blöt, underbar vecka i Hundfjället med min älskade Elin i mars.
 • En varm, torr, underbar vecka på Mallis i juli.
 • En kall, varm, torr, blöt, underbar vecka i Göteborg med mami och älskade Elin i augusti.

Plus att jag även spenderade det här året med att se min älskade hund växa upp, göra nya musikaliska upptäckter, lära mig att träna hund på nya nivåer, gick ur grundskolan med 300 poäng, hade mitt första sommarjobb och helt enkelt var mycket, mycket lyckligare än jag någonsin varit!

Så, 2008, tack! för allt!

RSS 2.0