Prommis

Jag och Tinna har nyss kommit hem från en superhärlig promenad i skogen med Elin och Zacco!

image37
image36

Bilder på valparna!

Jaaa, nu har det kommit nya bilder på valparna! Tyvärr var det väldigt några på hanen, som vanligt :S, men det gör inget, jag kommer ju ta typ tuuusen på dom när vi åker dit om drygt en vecka!

image28
matstund!

image29
"Smilla" äter!

image30
hahah, så söt bild på valpis med mammsen!

image31
Lilla Blå!

image32
gnaga fötter är alltid gott!

image33
guuud så små och tjocka dom är!

image34
"Smilla" är ute och går!


Hemskt!
usch, jag hittade precis den här videon på Stina-Lee´s blogg. Fy faaan vad hemsk alltså! Jag kan verkligen inte förstå det. Vad är det för jävla skönhetsideal som sätts upp för unga tjejjer, som mig, egentligen?? Ska det där vara vackert? Då tycker jag att tjejen i spegeln var tuuuusen gånger finare än hennes "riktiga" jag. 

man ska vara den man är, smal, eller lite mulligare, för jag tror inte att det finns någon som tycker att hennes verkliga jag är finare än den hon såg i spegeln!

Alla tjejjer/kvinnor; Gör detta till en vana!!

Har nyss suttit och kollat på bröstcancergalan ett litet tag och dom visade ett inslag om en man som förlorat sin fru och var nu ensam med deras treåriga dotter. Usch, det är så hemskt!


ALLMÄNNA RÅD
Lär känna dina bröst genom att undersöka dem regelbundet. Den som lärt känna sina bröst som friska,märker förändringar tidigt. De flesta förändringar är ofarliga men kan vara ett symtom på bröstcancer.
Välj ut en bestämd dag i månaden - en dag som du lätt kommer ihåg. Om du har menstruationer, är dagen efter avslutad mens lämplig. Då är brösten mjuka och lätta att undersöka.  

TITTA:
 • har brösten den vanliga formen?
 • är huden jämn?
 • har huden sin vanliga färg?
 • ser bröstvårtorna ut som vanligt?
  KÄNN:
I duschen när du tvålat in brösten eller när du ligger ner. Ha raka fingrar och tryck lätt. Känn med små cirklande rörelser från bröstvårtan - runt bröstet - upp i armhålan. Använd höger hand när du undersöker vänster bröst och vänster hand till höger bröst.

KONTAKTA SJUKVÅRDEN:
 • om du märker någon förändring i brösten, knuta, förhårdnad eller indragning av hud.
 • om du är osäker kan du vända dig till din vårdcentral.
Bröstcancer är den vanligaste cancersjukdomen hos kvinnor. Varje år insjuknar drygt 5 000 kvinnor i bröstcancer. Du kan själv göra en hel del för att upptäcka sjukdomen tidigt.

image27

Valparna 4 veckor!

Japp, idag är sötisarna fyra veckor gamla! Gud vad fort det går! Men tyvärr så har inte Paula lagt upp några nya bilder på hemsidan. Konstigt, för tidigare har de alltid legat ute runt 16.00-tiden eller tidigare. Men det kommer väl i morgon eller senare ikväll. Hoppas det! :)

Jag har iaf. bestämt mig för namnet Elvis nu. Det går liksom inte att ändra sig. Det är ju det namnet jag har föreställt mig i veckor nu! So Elvis it is! Guuud vad kul, vovven har ett namn. För jag har näästan bestämt mig för att det blir hanen. Och det är ju så också, om det inte visar sig vara en riktigt dålig hund så blir det ju hanen. Elvis, eller Dumle som Paula kallar honom för ;)

Och bara så att ni vet så är det baaaara Jockes fel!! Folk kan tycka att jag är sjuk men ja, jag döper vovven efter låten Elvis, men kent! Sådetså!!


var bara glada att den inte får heta Columbus...

Pepparkaksbak

Elin och jag bakade lite av pepparkaksdegen igår. Det blev supergott! :)

image26

Arnold Assarsson, hoppclinic

Idag var Arnold Assarsson i stallet och hade hoppclinic.image25


oh, this town, it kills you when you´re young

Jag har suttit till och från med den här jävla rapporten hela dagen nu och förtvivlat försökt förvandla den till nånting som är åtminstonde liiite värt att lämna in.
Det går alltså helt åt helvete dåligt kan jag ju lätt erkänna. Alltså, jag vet inte hur jag ska börja eller hur jag ska skriva.

I´m so screeeewd!

Husdjursmässa

Jag, Elin och mamma var på Husdjursmässa i Örebro där det också var inoff. utställning, för bland annat shelties. Vi var där mest för att träffa uppfödaren till vappisarna, vilket vi gjorde och hon var supertrevlig!!!
Guuud, vilken lättnad, tänk om hon varit värsta satkärringen typ.. :S Men det var hon inte, hon var hur snäll som helst och jag tror verkligen att det här blir riktigt, riktigt bra :D

Köpte lite grejer till vovvsingen också. En boll, som jag inte kunde motstå, hahah, den var billig. Och en tygbur som jag faktiskt fick 100kr rabatt på för storleken mindre, som jag ville ha, var slut så då fick jag storleken större för samma pris, haha, hajar ni?
image24

Jag vaknade så lycklig över att äntligen ha drömt

Oh, by the way, jag hade VÄÄÄÄRLDENS bästa Jocke-dröm i natt!!
Jag är så kär i Jocke right now!

image23
Världens vackraste Joakim Berg! <3

Jefla tidsomställning!

Okej, det var nån jävel som hittade på det där med sommar- vinter- skit- tid bara för att jävlas med hederligt, glömskt folk. grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Jaha, då sitter man här med en timme att slå ihjäl. jeesus...Alltså, jag tror fan det här var första gången jag glömde bort det..mamma brukar komma ihåg det.

ja, jag säger då det....ojojojojoj

PEPPARKAKOOOOR!!

Eller inte, riktigt, bara degen än så länge! Men på Månda ska vi baaaaaaka!! :D Om degen är kvar tills dess, den är typ ASGOD!

Sen får alla som vill ha pepparkakor komma och köpa för 5kr styck!! :D
100%Hemmagjord!

image22

Ridning


Pippi <3

Idag red jag Pippi-söthäst! Guuud vad jag älskar att rida henne! Hon är så jävla duktig. Vi hade markarbete där vi galopperade över bommar och ibland med små språng utsatta lite här och var och så avslutade vi med att ta ett litet större språng sist i slutet.

Tjur-Pippi-pö bestämde sig ju då för att vägra för avstånden var lite långa för henne eftersom hon är minst i gruppen och jag var typ 3 tum från att trilla av men jag höll mig kvar och vände direkt på henne och styrde mot hindret igen, varpå hon då kom perfekt på hindret men vägrade iaf. Då blev människan på hennes rygg lite smått förbannad och vände utterligare en gång och styrde på hindret igen, och då hoppade bushästen!
Hahah, sen hoppa hon två gånger till den lektionen.

älskaälskaälskaPippiBUShäst! <3

Och så tyckte Elin att det var kul att leka "Försöka komma så nära Pippi som möljigt efter man hoppat-leken". Bör tilläggas att Pippi är den häst i stallet som tycker minst om andra hästar så den leken var ju ganska riskabel, hahah! :P

Bra ursäkt!

Jag idag på franskan:

Men min hjärna har ingen minnesbank för att lagra franska ord så jag får låna plats ur minnesbanken för engelska ord men de franska orden trivs inte där så de rymmer hela tiden en efter en så därför kommer jag inte ihåg nånting!


Okey, this is lika a "HaHa-moment"!

Vi har kollat på filmen "An inconvenient truth" i skolan och snackat lite om den.
Här följer en intressant diskussion mellan Elin och mig..

E -Jag kom på att jag ska göra kopior på den filmen och ge till alla mina släktingar i julklapp. Det blir ju billigt och bra, för det kostar inget.
J- Okej, det var ju en bra idé
E- Och så kan du få fyra stycken skivor i julklapp att ge till dina släktingar eftersom det ändå inte kostar nånting...fast just det, en CD-skiva kostar ju typ 4 kronor.
J- Så du ska alltså ge min 16 kronor i julklapp? Jag känner mig så värdefull.
E- Haha, du kan få BC istället!
J- Jaha, och sen när bestämmer du över han??
E- Äsch, jag har såna där Arons pilar hemma som jag kan skjuta..
J- Arons?? hahahahahah, ARONS pilar hahahah!!
E- Jaa, vad heter det då??
J- Amors pilar, Elin! hahahahh, ARONS pilar, hahahah
J- hahahahahahahahahah
E- nej,nej, inte Arons pilar, Ahlgrens bilar!HAHA, HUMOR, gott folk!!! XD

My sweet, sweet Tinna

Nice fallmood-picture!
;)

image18

Valparna 3 veckor!

Idag blir dom små liven 3 veckor och dom växer nåt så otoligt!

image13
hanen & två tikar


image14
ena trf-tiken


image16
andra trf-tiken och halv blue merle-tiken XD


image15
blue merle-tiken


image17
hanen


Om tre veckor ska vi kolla på dom!! :D

Vovvenad

Kom nyss hem från en prommis med vovvsarna. Ticken var ovanligt olydig idag. Hon for ut på åkern och allt jag såg var en blå prick (från hennes halsband) som for fram och tillbaka när ute på åkern.
Nåt intressant var det därute om inte ens Ticken kommer när kallas.

Och så mötte vi sonen hennes på promenad också. Ticken vart überglad att se honom, som hon blir när hon ser alla. Han vart inte fullt lika glad när morsan kom springande och pussade honom över hela fejjan, hahah, jag förstår honom!

image9
Ticken & Tinna

image10
hahah, där har vi Ticken, eller
iaf. det som blev av henne i
mörker och med lång slutartid. XD

image11
jag försökte skapa lite dramatiska
"Ingenting"-vibbar här men jag tror det sket sig! XD

image12
<3

Hålen i himlen ska bli våran död

Åh, det är skrämmande så rätt han har, min älskade Jocke.

Vi har kollat på filmen "En obekväm sanning" på NO:n och vi blev klara med den idag. Den handlar om växthuseffekten och följderna det kan få. Den är riktigt skrämmande alltså. Visste ni att det kan bli istid här om 10 år? Det är sant, alltså det är ju helt sjukt!

say goodbye to the world you thougt you lived in...

Och jag blir bara så arg på folk som inte bryr sig ett skvatt. Alltså, det är våran värld det handlar om. Och om folk inte börjar bry sig så finns det snart ingen värld kvar som det kan handla om. Jag förstår bara inte hur man kan skita i det.
Det är ju så simpla saker det handlar om, som man kan göra, och som gör skillnad. (och när man säger det åt folk är det inte deras problem som jag ska skita i, det är lika mycket mitt problem!!)
Här är en lista på saker man kan göra för att spara på utsläppen, och de flesta av dom är ju inte speciellt svår att göra!

 • Stänga av duschvattnet när man tvålar in sig
 • Inte diska under rinnande vatten
 • Byta till energisnålare apparater & lampor
 • Släcka lampan i rum man inte är i
 • Inte lämna apparater på standby
 • Andvända bilden mindre, finns nåt som heter cykel! :)
 • Om man nu måste andvända bil, köp en miljöbil

image8
jag vill i alla fall fortsätta bo här.
Vill du?Håkan Hellström - Kom igen Lena!så jäävla bra låt!! <3 :D

synkroniserade som ett dansgolv

Designen klar, iaf. så länge. Jag försöker fortfarande klura ut hur jag ska fixa en ram runt hela härligheten men, men...jag jobbar på det iaf. ;)

Har nyss varit i stallet på värdinnekurs. Trevligt, trevligt. Vi snackade om visitering och om hur viktigt det är och sen tog vi in hästarna, borstade av dom och visiterade som. Zixten, stackarn, hade en fästing framme på bogen. Sötisen, vi får väl hoppas att han inte blir sjuk.

Alltså, jag trodde fästingarna var kalla och döda för längesen, men nähäj då, dom är minsan kvar än. Jefla helvete, då får Tinna ha sitt fästinghalsband kvar ett tag till.

tre veckor kvar...<3


Welcome, welcome to my new bloooggg!

Flumm, jag vet, herregud! Det var alltså så att jag tröttnade på min gamla bloggadress så jag gjorde en ny och tog bort den gamla. Yep,yep, that´s fact. Jag hade ändå inte skrivit nåt betydelsefullt i den sååå...

...eh, har försökt mig på att göra något eget av designen, men det verkar gå åt helvete alltihopa, öh, jag kanske klurar ut hur man gör nån gång om 3 år :S Alltså, det går bra, det enda problemet är att det blir för fucking LITET och täcker inte hela sidan liksom och jag ba FATTAR INTE!!!

shit.

RSS 2.0